Wijnproeverij

EEN GROOT SUCCES

Op 31 augustus organiseerden wij, in samenwerking met wijnhuis Altydgedacht Estate en Wijnimport African Wines & SoloVino, een bijzondere wijnproeverij. Een avond waarbij gasten de kans kregen om diverse wijnen van Altydgedacht Estate en die nieuwe gerechten van Steam Scheveningen te proeven. Wijnmaker Helgard van Schalwyk deelde gedurende de avond zijn buitengewone wijnkennis met de gasten en begeleidde hen bij het proeven van de wijnen.

De avond werd geopend met een toespraak van de eigenaresse van African Wines, Belinda D’Alba, waarna zij het stokje doorgaf aan Helgard om de eerste wijn te introduceren. Het ging hier om de MCC (Methode Cap Classique) Blanc de Blancs 2020. Een frisse, mousserende wijn. Gevolgd door een bijzondere, culinaire Sauvignon Blanc 2021, een succes onder de proevers. Als derde wijn werd de speciale Gewürztraminer aangeboden, een van de weinige droge Gewürztraminers van Zuid-Afrika. De wijnproeverij werd afgesloten met de favoriet van de avond, de Barbera 2020. De proevers waren zeer te spreken bijzondere volle smaak van deze rode wijn.

Na het proeven van wijnen kregen de gasten als diner de nieuwe gerechten van Steam geserveerd. Het voorgerecht was een carpaccio van courgette met zachte geitenkaas, frisse granaatappel, cashewnoten en een heerlijke kruidendressing. Perfect te combineren met de Sauvignon Blanc. Een vegetarisch voorgerecht dat zelfs bij de echte vleeseters zeer in de smaak viel.

De Barbera werd deze avond niet alleen gedronken bij het hoofdgerecht, maar ook gebruikt om de ribeye van de Rotisserie mee af te lakken. Geserveerd met knapperige babyworteltjes en zachte aardappelpuree.

Het diner werd afgesloten met een overheerlijke tiramisu van bastogne, vanillelikeur en dadels, waarbij het de Gewürztraminer was die aanbevolen werd. De luchtigheid van de crème maakte dit tot de perfecte afsluiter van de avond. Een avond dat met volle overtuiging een daverend succes te noemen valt. Te danken aan de prachtige wijnen van Altydgedacht Estate, de passievolle begeleiding van Helgard, de overheerlijke gerechten van Steam Scheveningen en het enthousiasme en de gezelligheid van de gasten.

Wil jij er volgende keer ook bij zijn? Blijf op de hoogte en meld je aan voor onze nieuwsbrief

Nieuwsgierig geworden naar de wijnen? Bestel ze nu online